06 120 850 34 | info@luutjeniemantsverdriet.nl Facebook Linkedin

Co Peters, digitaal (grafisch) ontwerper

Co PetersOntwerper Co Peters vindt het heerlijk om zelfstandig ondernemer te zijn. Het geeft hem een gevoel van vrijheid en van eigenaarschap. Een mooie kant eraan is meer contact met opdrachtgevers dan toen hij in loondienst voor een reclamebureau werkte. En het zijn zíjn klanten, veelal starters, met wie hij één op één om de tafel zit om ze een visuele identiteit te geven, om samen een smoel te bedenken voor hun ‘kindje’. Dat is toch wel heel gaaf.

Ideale combinatie van kleine opdrachten en grotere organisaties

Co Peters ontwerpt vooral voor digitaal gebruik: apps, websites. Soms met een heel team voor een grote opdrachtgever, voor een website die duizenden klanten per dag trekt. Samen sparren en onderzoeken: wat denken we dat die klant doet? Welke digitale reis maakt hij voordat hij overgaat tot aankoop, bijvoorbeeld een bezoek aan de Efteling, en hoe vaak bezoekt hij eerst de site? Hoe kunnen we de gebruiker zo goed mogelijk sturen? Eén boodschap die uitmondt in actie. Het gaat soms meer om marketing dan om mooi, maar toch, je wordt meegenomen in de wereld van de klant en dat inspireert.

Net zo veel voldoening geeft het om mee te denken met kleine bedrijven, want ook éénpitters zijn een merk en die moeten groot denken om groter te worden. Het juiste visuele ontwerp maakt er iets van, geeft het een identiteit, maakt het tastbaar. Die kleine klussen zijn ook leuk om te doen. In de één-op-één-contacten kan hij zijn eigen creativiteit kwijt, zonder dat het over zoveel schijven loopt.

De creativiteit komt vanzelf als je om je heen kijkt

Aan inspiratie geen gebrek. Je hoeft maar om je heen te kijken in het van creativiteit bruisende Nijmegen. Of lopend door een stad die je nog niet kent. Wat hangt hier voor reclame? Alles wat je ziet helpt je beeld te ontwikkelen, ontwerpen te zien die dicht bij de mens staan. Op school een flierefluiter, maar van huis uit gestimuleerd om zijn creativiteit te ontwikkelen, een moeder van wie hij de punctualiteit heeft overgenomen. Toen Co op zoek naar een vervolgopleiding het vak van grafisch ontwerpen tegenkwam, wist hij waar zijn hart lag.

Geen stip op de horizon, het leven verloopt in etappes, het is niet al allemaal uitgestippeld, hij ziet wel wat op z’n pad komt. En hoewel hij min of meer noodgedwongen de stap naar het ondernemerschap zette, bij het bureau waar hij werkte kwamen minder opdrachten binnen, gaat het behoorlijk goed. Klanten, ook grote organisaties, hebben vertrouwen in zijn portfolio en hij heeft het vertrouwen in zichzelf.

Co Peters is aangesloten bij Broodfonds Breekbrood in Nijmegen.

www.copeters.nl

Heeft u een ondernemersportret of professioneel profiel nodig en worstelt u ermee? Contact

Foto: Niels Scheurwater

<< Terug naar het overzicht

Mijn specialismen