06 120 850 34 | info@luutjeniemantsverdriet.nl Facebook Linkedin

De familie kwam de lopers binnenhalen

1950  op de vrijdag van de VierdaagseAdri Luyendijk werd in 1940 als Adri van der Veen geboren aan de Hazenkampseweg 66. Haar ouders waren daar in 1936, na hun trouwen, komen wonen. Deze foto uit 1950 is gemaakt op de vrijdag van de Vierdaagse.

Dit was de auto van de buurman. Hij was vertegenwoordiger, dus hij had een auto. Het was de vrijdag van de Vierdaagse in 1950. Kijk, die kleintjes hebben de hoeden op van de meisjes daarachter. Die meisjes hebben meegelopen. Mijn zusje mocht de bloemen vasthouden voor op de foto en rechts van haar staat haar vriendin. Die woonde naast ons. Verder zien we op deze foto Bea de Jong, mijn vriendin die hier tegenover woonde, op nummer 81, en haar zusje dat drie jaar ouder was. Mijn broer en ik en familie van de Vierdaagselopers die bij ons logeerden. De familie kwam op vrijdag de lopers binnenhalen en dan kwamen ze bij ons gezellig theedrinken. Ik denk dat deze foto gemaakt is door een ouder van een van de Vierdaagselopers.

Tegenover ons huis was het voetbalveld met rondom tribunes. Over de hekken werden op zondag jute doeken gehangen als er een wedstrijd was, omdat de mensen natuurlijk kaartjes moesten kopen. En dan zetten al die jongens en mannen hun fiets tegen het hek en klommen ze op het zadel en het stuur en ik weet niet wat voor capriolen ze uithaalden om eroverheen te kunnen kijken. Dat was best hoog, want aan de andere kant van dat hek stonden de tribunes. Het zag toen altijd zwart van de mensen.

De bomen aan de Hazenkampseweg waren in 1950 dus zo groot.

Deze foto uit 1950 is gemaakt op de vrijdag van de Vierdaagse.


<< Terug naar het overzicht

Mijn specialismen