06 120 850 34 | info@luutjeniemantsverdriet.nl Facebook Linkedin

Jeu de boules

Van gemeentewege kreeg ik een kennismakingscursus jeu de boules voor 50plussers aangeboden. Helaas heb ik de uitnodiging moeten afslaan, want het was op een maandagmiddag en dan werk ik. Hoewel... helaas? Ik doe mijn werk met groot plezier, iedere dag van de week. Wil ik dan een kennismakingscursus op de avond of in het weekend? Nee, helaas, dan kan ik ook niet. In mijn vrije tijd train ik voor de Zevenheuvelen- en de Marikenloop, het hele jaar door. Hoewel... helaas? Ik zou het hardlopen niet willen missen.

Welk beeld bestaat op het stadhuis eigenlijk van 50plussers in de wijken rondom het Goffertpark? Niet een beeld dat overeenkomt met mijn werkelijkheid. De leeftijdgenoten met wie ik verkeer hebben het net als ik allemaal druk met werken en sporten, hun sociale leven en vrijwilligerswerk. Hoe goedbedoeld ook, met deze uitnodiging plaatst de gemeente mij voor mijn gevoel in een geheel verkeerde categorie.

Neemt niet weg dat ik de missie van de gemeente om Nijmegenaren in beweging te krijgen van harte toejuich. Ik kan ook wel een paar doelgroepen aanbevelen waar ze wat dat betreft de handen vol aan zou hebben.
Tip 1: Autobezitters die met de auto naar de bakker om de hoek rijden.
Tip 2: Jonge ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen.
Tip 3: De kinderen van bovengenoemde jonge ouders.
Tip 4: Multitaskende edoch immobiele 20minners.
Tip 5: Allen van alle leeftijden die goed ter been zijn, maar desalniettemin de roltrap naar beneden nemen.


<< Terug naar het overzicht

Mijn specialismen